9/10/11

Αποφυλακίστηκε λίγο πριν εκτελεστεί!

 Βρε, τα Αμερικανάκια!

Αυτό το καλαμπουράκι με τους Αμερικανούς, πρέπει κάποια στιγμή να το εξηγήσουν οι ίδιοι την παγκόσμια κοινότητα, μια και...
υποτίθεται ότι θέλουν να το παίζουν ως οι... ελεύθεροι της γης. Κατ' αρχήν έχουν ενεργή τη θανατική καταδίκη. Και έστω αν συμφωνεί ή όχι κανείς και κάτω από ποιές προϋποθέσεις, οι καλοί μας οι νταβατζήδες αφού καταδικάσουν κάποιον σε θάνατο, τον αφήνουν στη φυλακή για καμιά τρανταριά χρόνια και στο τέλος τον... εκτελούν! Μιλάμε για "την" παράνοια.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, μία γυναίκα από το Μέμφις των ΗΠΑ που πέρασε τα τελευταία 26 χρόνια της ζωής της στη φυλακή έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία του συζύγου της, αφέθηκε τελικά ελεύθερη δύο ημέρες πριν την αρχική ημερομηνία εκτέλεσής της.
Η 58χρονη Γκέιλ Όουενς καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή το 1985 προσέλαβε έναν άγνωστο να δολοφονήσει τον σύζυγό της ο οποίος την κακοποιούσε. Τον περασμένο χρόνο η θανατική ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη ενώ την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε η αποφυλάκισή της.
Οι υποστηρικτές της που συγκεντρώθηκαν έξω από τις φυλακές του Τενεσί για να την υποδεχθούν, λένε ότι παρότι ο σύζυγός της την κακοποιούσε συστηματικά, η ίδια δεν το χρησιμοποίησε αυτό στην υπεράσπισή της καθώς δεν ήθελε να μάθουν οι μικροί τότε γιοι της για τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί.
Η θανατική ποινή της γυναίκας μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Ιούλιο του 2010 από τον πρώην κυβερνήτη του Τενεσί, Φιλ Μπρέντεσεν. Η Όουενς αποφυλακίστηκε τέσσερα χρόνια πριν από τη συμπλήρωση των 30 ετών -που ήταν η ποινή ισόβιας κάθειρξης όταν καταδικάστηκε- λόγω καλής διαγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου