16/10/11

Μάριο Ντράγκι, ο αγανακτισμένος!

Εχουν βρει το... μυστικό οι θλιβεροί σαν τον Μάριο Ντράγκι, που δυστυχώς διοικούν κράτη και οικονομίες. Μπροστά στο κύμα των αντιδράσεων παντού στον πλανήτη γη...
ρίχνουν ένα "έχει δίκιο ο κόσμος που φωνάζει" και νομίζουν ότι καθάρισαν. Και το γράφουμε αυτό, με αφορμή τη χθεσινή ημέρα παγκόσμιας κινητοποίησης,  με ανθρώπους απ' όλον τον κόσμο να βγαίνουν στις πλατείες και να διαδηλώνουν για καλύτερες συνθήκες ζωής. Νέοι-γέροι, φτωχοί-πλούσιοι κατέβηκαν στους δρόμους με αίτημά τους μία παγκόσμια αλλαγή.
Μέχρι και ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Νοέμβριο, αντικαθιστώντας τον Ζακ Κλοντ Τρισέ) επικρότησε την απόφαση των «Αγανακτισμένων» να «ξεχυθούν» στους δρόμους. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρόεδρος Μάριο Ντράγκι, «οι νέοι έχουν δίκιο. Εδώ είμαστε εμείς αγανακτισμένοι με την κρίση, φαντασθείτε αυτούς που είναι 20 ή 30 χρόνων».
Πάντως από την παγκόσμια αυτή χθεσινή κινητοποίηση δεν έλειψαν και τα εκτεταμμένα επεισόδια βίας. Οι δρόμοι της Ρώμης γέμισαν μαύρους καπνούς, καθώς ομάδα αντιεξουσιαστών έκαψε αυτοκίνητα και κατέστρεψε βιτρίνες καταστημάτων. Μάλιστα, κατά τη συμπλοκή με αστυνομικούς, υπήρξαν και 77 τραυματίες.
Πιο ήρεμα ήταν τα πράγματα στη Νέα Υόρκη, στους δρόμους της οποίας μαζεύτηκαν περίπου 2.000 διαδηλωτές, ενώ έγιναν 70 συλλήψεις.
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στην παιδεία και την υγεία. Πραγματοποίησαν ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία στην πλατειά Πουερτα ντελ Σολ, απ' όπου ξεκίνησε η διαμαρτυρία των Αγανακτισμένων στις 15 Μαΐου. Χωρίς παρατράγουδα έλαβε τέλος και η διαδήλωση στην Αθήνα, η οποία ήταν ειρηνική και προσέλκυσε πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου