19/10/11

"Βλέπουν" χρεοκοπία της Ελλάδας μέχρι τον Μάρτιο

Χρεοκοπία της Ελλάδας και μάλιστα πριν από τον Μάρτιο του 2012, αναμένει η πλειοψηφία των διεθνών επενδυτών, όπως προκύπτει από έρευνα της Bank of America-Merrill Lynch η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters. Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της εταιρείας, στην οποία συμμετέχουν διαχειριστές κεφαλαίων, το 85% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ μόνο το 8% θεωρεί πως η χώρα μας θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της...
Το 31% των ερωτηθέντων τοποθετεί τη χρεοκοπία στο πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ ένα 18% την αναμένει το Νοέμβριο του 2011. Ενα ίδιο ποσοστό εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον Δεκέμβριο. Συνολικά, το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει πριν από τον Μάρτιο του 2012.
Όσον αφορά στο είδος της χρεοκοπίας, ο Γκάρι Μπέικερ, στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, δήλωσε πως η ομάδα του αναμένει μια "οργανωμένη" χρεοκοπία αντί μίας ανεξέλεγκτης.
Η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει σε "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές κατά 21%. Ωστόσο, πολλοί αναλυτές και αξιωματούχοι θεωρούν ότι ένα τέτοιο "κούρεμα" δεν θα είναι αρκετό και έχουν προτείνει μια μεγαλύτερη περικοπή χρέους της τάξης του 30-50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου