12/10/11

Πάλι στην τύχη τους τα "άγονα" νησιά

Κοροϊδεύουν για... εκατοστή φορά τους κατοίκους τους
Πάλι οι κάτοικοι των μικρών "άγονων" νησιών θα πέσουν θύματα της πολιτικής που θέλει τα νησάκια αυτά να γεμίζουν από τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά τον χειμώνα ξεχνιούνται. Μέχρι να τα ξαναεπισκεφτεί κανένας πολιτικάντης της σφαλιάρας για να...
τους υποσχεθεί μία "σύγχρονη Ελλάδα, απαλλαγμένη από το παρελθόν" και διάφορες τέτοιες μπαρούφες. Αφήστε δε που εξ αιτίας αυτών των πολιτικάντηδων των μεγάλων κομμάτων, άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές (λέει...) ανήκουν στην α΄ και άλλες στη β΄ Διεύθυνση! Οι... Διευθύνσεις τους μάραναν! Απίστευτα πράγματα. Διαβάστε το ρεπορτάζ και θα καταλάβετε:"Περικοπή ακτοπλοϊκών δρομολογίων για κάποια νησιά της χώρας που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τοπικές συνδέσεις ή με πλοία της γραμμής εξετάζεται από τους υπευθύνους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το επιπλέον κονδύλι που είχε ζητηθεί για τη δρομολογιακή περίοδο του 2012, δεν εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπου αναμένεται να αποφασίσει την παράταση των ισχύων συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας που λήγουν στις 31/10/2011, καθώς και την προκήρυξη νέου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών για την περίοδο από 01/11/2011 έως 31/10/2012.
Από τις 35 ακτοπλοϊκές γραμμές μεταξύ των οποίων και άγονες, οι 13 ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής και οι άλλες 22 στη Διεύθυνση Θαλασσίων Υποθέσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου