13/10/11

"Ετσι έδιωξα το ΔΝΤ από την Αργεντινή!"

Διώξτε τους, δεν τελειώνει ποτέ αυτό" Ακούει κανένας από τους "φωστήρες" της κυβέρνησης; Ακούει κάποιος από αυτούς τους εξουσιαστές που ακόμα και σήμερα διορίζουν ή κάνουν μετατάξεις μόνο στους... δικούς τους ανθρώπους για να μη βγουν στην εφεδρεία; Ακούει κανείς από εκείνους που ονειρεύονται μεγαλεία και...
δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έρχεται; «Η Ελλάδα να γίνει σαν την Αργεντινή»! Είναι η απάντηση του Ρομπέρτο Λαβάνια για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης,  Ο κ. Λαβάνια, είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, που έδιωξε το Δ.Ν.Τ. από τη χώρα του, αρνήθηκε να ακολουθήσει τις «συνταγές» που αυτό πρότεινε και στη συνέχεια ανέλαβε το δύσκολο έργο να βγάλει τη χώρα του από την κρίση με την οποία είχε έρθει αντιμέτωπη. 
Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Επίκαιρα», τονίζει την ομοιότητα των λύσεων που προτείνει το ΔΝΤ, ανεξαρτήτως χώρας και τις συνέπειες που οι «λύσεις» αυτές επιφέρουν.
Εξηγεί πώς αντιμετώπισε στη χώρα του την οικονομική κρίση που είχε ξεσπάσει και η άποψη που δίνει για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, είναι να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, τα χρήματα που θα σταματήσουν να πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους, θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με την βελτίωση των υποδομών, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, της επιστήμης και της παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου