22/1/12

Τα υλικά του πολέμου


Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τα αντικείμενα που κατέσχεσε η αστυνομία το απόγευμα του Σαββάτου και ήταν προορισμένα να χρησιμοποιηθούν σε ραντεβού «θανάτου»  μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού...
Μαχαίρια, ρόπαλα, μολότοφ, γκλομπ και βεγγαλικά είχαν μαζί τους τα 228 άτομα τα οποία προσήχθησαν. Τρεις ήταν οι συλλήψεις. Στην ανακοίνωση της, η αστυνομία, αναφέρεται με λεπτομέρειες στο χρονικό και στις ενέργειες που έγιναν για να αποφευχθεί το περιστατικό.

Tο δελτίο Τύπου της Αστυνομίας 

Η άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας απέτρεψε, χθες (21-1-2012) το απόγευμα, συμπλοκή μεταξύ μεγάλου αριθμού οπαδών ομάδων, στην περιοχή του Ο.Α.Κ.Α, όπου είχαν προγραμματιστεί (2) αθλητικές συναντήσεις καλαθοσφαίρισης. Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από βόμβες «μολότοφ», βεγγαλικά, ρόπαλα και αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια, «λάμες» κ.λπ), ικανά να επιφέρουν θανάσιμους ή σοβαρότατους τραυματισμούς. Ειδικότερα την 17:45΄ ώρα διακόσια πενήντα (250) περίπου οπαδοί ομάδας μπάσκετ, που είχαν επιβιβαστεί σε συρμό του ΗΣΑΠ από Πειραιά προς Κηφισιά, επιχείρησαν να αποβιβασθούν στο σταθμό «ΕΙΡΗΝΗ», με προφανή σκοπό να συμπλακούν με οπαδούς άλλης ομάδας, οι οποίοι είχαν εξέλθει από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α, όπου διεξαγόταν αγώνας καλαθοσφαίρισης και κινούντο πεζή προς το σταθμό «ΕΙΡΗΝΗ». Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν, τόσο την αποβίβαση της μιας ομάδας ατόμων από το συρμό, όσο και την πρόσβαση της άλλης ομάδας ατόμων, προς το Σταθμό «ΕΙΡΗΝΗ». Τελικά η πρώτη ομάδα οπαδών κατευθύνθηκε στο Σταθμό «ΝΕΡΑΤΖΩΤΙΣΣΑ» και μετά την αποβίβαση τους και την εκκένωση του συρμού, υπάλληλοι του ΗΣΑΠ βρήκαν στα δύο (2) βαγόνια που επέβαιναν, δέκα (10) αυτοσχέδιες βόμβες ΜΟΛΟΤΟΦ και μία (1) φωτοβολίδα. Αμέσως μετά την αποβίβασή των ατόμων, τα οποία δεν διέθεταν εισιτήρια για τον αγώνα, οι αστυνομικές δυνάμεις τα πλαισίωσαν, για να τα ελέγξουν κοντά στον προαναφερόμενο σταθμό, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου (παράδρομος Αττικής Οδού). Μόλις αντιλήφθηκαν την πρόθεση των αστυνομικών να τους ελέγξουν, κάποια από τα άτομα απέρριψαν στο οδόστρωμα της οδού Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και της Αττικής οδού, τα παρακάτω αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και κατασχέθηκαν:


• Μία (1) βόμβα ΜΟΛΟΤΟΦ
• Ένα (1) μαχαίρι κουζίνας
• Πέντε (5) σουγιάδες
• Έξι (6) λάμες από σουγιάδες
• Είκοσι (20) ξύλινα ρόπαλα
• Ένα (1) σιδερένιο μαδέρι
• Ένα (1) πτυσσόμενο γκλόπ
• Μία (1) κροτίδα
• Τρείς (3) φωτοβολίδες
• Τρία (3) βεγγαλικά
• Ένα (1) στόμιο μπουκαλιού με προσαρμοσμένο στουπί
• Τρείς (3) συσκευασίες ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 3,75 γρ.
• Μία (1) ζώνη μέσης με προσαρμοσμένη σιδερογροθιά στη θέση αγκράφας


Προσήχθησαν από το σημείο διακόσια είκοσι οκτώ (228) συνολικά άτομα. Από το Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίζεται δικογραφία και διενεργείται μεθοδική αστυνομική έρευνα, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η κατοχή των επικίνδυνων αυτών αντικειμένων και να προσωποποιηθούν οι ποινικές ευθύνες. Η δικογραφία, που αφορά και αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίζεται υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Κρατήθηκαν τρία (3) άτομα προκειμένου να προσαχθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου