18/10/11

Πάντα αγωνιστής ο Παναγιώτης Κρητικός

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την κρίσιμη τούτη ώρα, την οποία περνάει το Eθνος και ο Λαός, ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ:
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης.
2. Στον χώρο αυτό ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες και Κύπριοι. Σχεδόν τους ίδιους αριθμούς προσεγγίζει και ο Ελληνισμός χωρίς σύνορα στις πέντε ηπείρους του πλανήτη, ο οποίος φέρει υπερήφανα το ελληνικό όνομα, την ιστορία μας και τον ελληνικό πολιτισμό.
3. Είμαστε η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία (600 δις)...
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου, τα οποία δεν έχουμε αξιοποιήσει στο βαθμό που πρέπει.
6. Έχουμε μεσαία βιομηχανία, την οποία μπορούμε να μεγεθύνουμε και να επεκτείνουμε και μια πολυποίκιλη και πολύμορφη βιοτεχνία, την οποία αφανίσαμε, που όμως μπορούμε να την αναβιώσουμε.
7. Ο εφοπλιστικός κόσμος διαθέτει 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία (πρώτη στον κόσμο η ελληνική εμπορική ναυτιλία), ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες (πέμπτη εμπορική ναυτιλία στον κόσμο).
8. Η γεωργία μας σε συγκεκριμένα ευρείας και βασικής κατανάλωσης προϊόντα μπορεί να γίνει όχι μόνο αυτάρκης αλλά και εξαγωγική. Το ίδιο και η αλιεία.
9. Η Ελλάδα είναι πρώτη στον κόσμο σε νικέλιο, πρώτη στον κόσμο σε λευκόλιθο, πρώτη, επίσης, σε υδρομαγνησίτη, πρώτη στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), δεύτερη παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), πρώτη στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), πρώτη και σε χρωμίτη, πρώτη σε ψευδάργυρο, πρώτη και σε αλουμίνια.
10. Η Ελλάδα επίσης έχει την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχει το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
11. Υπάρχουν, με βάση τις επιστημονικές μετρήσεις, νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως, χωρίς να έχουν αποτιμηθεί τα απροσδιορίστου μεγέθους κοιτάσματα του Αιγαίου και άλλων ελληνικών περιοχών. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»
ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ
α) ως άκρως επιβλαβή για τα μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα την ασκούμενη οικονομική πολιτική από την Κυβέρνηση,
β) ως εξουθενωτική για την στοιχειώδη επιβίωση του λαού δημοσιονομική πολιτική της,
γ) ως αδιέξοδη για το μέλλον της ελληνικής νεολαίας , άρα για το μέλλον του Έθνους. Ο Σύνδεσμος στέκεται ιδιαίτερα και επισημαίνει την ανεξήγητη αδράνεια της Κυβέρνησης να προβεί κατά περίπτωση στον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ), παράβλεψη η οποία επισύρει βαρύτατη εθνική ευθύνη.
ΖΗΤΕΙ
Από την Κυβέρνηση να αλλάξει αυτήν την πολιτική ή να διευκολύνει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ή να εγκαταλείψει την εξουσία ανοίγοντας το δρόμο στο Λαό.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ
Την ουσιαστική κατάργηση της αρχής της Λαϊκής Κυριαρχίας, με την εκχώρηση κάθε πολιτικής εξουσίας που πηγάζει από το λαό, στην εξωθεσμική και ανθελληνική ΤΡΟΪΚΑ.
Η λαϊκή εντολή της 4ης Οκτωβρίου δόθηκε για μια άλλη πολιτική, για μια άλλη οικονομική και κοινωνική πρόταση, εξαγγελθείσα επισήμως, η οποία ήταν διαφορετική από την πολιτική που ασκείται σήμερα. Υπάρχει, συνεπώς, μείζον θέμα δημοκρατικής και πολιτικής νομιμοποίησης, δηλαδή αναίρεσης της ουσίας του πολιτεύματος, η οποία δε μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν Έλληνα πολίτη, πολλώ δε μάλλον τον ρυθμιστή του Πολιτεύματος.
Ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»
ΑΝΗΣΥΧΕΙ
Για την εκτεταμένη και συνεχώς διογκούμενη αγανάκτηση του Λαού, η οποία έρχεται ως συνέπεια α) της ληστρικής επιδρομής και στα τελευταία υπολείμματα του εισοδήματός του, β) της εθνικής του ταπείνωσης με την περίτεχνη και ανυποψίαστη οικονομική υποδούλωσή του σε ξένους δυνάστες και γ) του πληγωμένου εθνικού του εγωισμού.
Όταν μία κυβέρνηση σοσιαλιστικής προέλευσης μεταμορφώνεται από την Κίρκη του διεθνούς κεφαλαίου σε Κυβέρνηση στυγνού νεοφιλελευθερισμού, διερωτάται κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί με μία άλλη κυβέρνηση originally νεοφιλελεύθερη, η οποία με τις ίδιες απατηλές υποσχέσεις θα ανερχόταν στην εξουσία. Δίχως άλλο, θα είχαμε λαϊκή εξέγερση.
Ο «Σύνδεσμος»
ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ
Εκείνο που η πρόσφατη ελληνική ιστορία διδάσκει: ότι ο ξένος παράγων, για να εξαρτήσει επί μακρόν το λαό, χάριν της εξυπηρέτησης των οικονομικών και όχι μόνο συμφερόντων του, δεν θα διστάσει να τον υποβάλει ακόμα και σε αιματηρή διαδικασία. Άλλωστε, γνωρίζει ότι αυτής της μορφής οι «επενδύσεις» επιφέρουν το μεγαλύτερο κέρδος. Αυτό τον ενδιαφέρει και όχι η ζωή των λαών.
Κατά συνέπεια, τα κόμματα, κυρίως τα κόμματα εξουσίας, να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων εθνικών περιστάσεων, να πάψουν επιτέλους να είναι κόμματα-λαομπαίχτες.
Και όταν λέμε κόμματα εξουσίας, εννοούμε τους κομματικούς μηχανισμούς (συντεχνίες) και όχι τον εγκλωβισμένο σε αυτούς λαό, ο οποίος δεν τους ανήκει. Οι ηγεσίες τους να βρουν κοινό τόπο εθνικής ευθύνης, διαφορετικά καραδοκεί – και όχι μόνο ιστορικά – η Εθνική Αναξιότητα.
Τέλος, ο «Σύνδεσμος»
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ
ότι υπάρχει και Γουδή σ’ αυτόν τον τόπο. Και μάλιστα σε δύο εκδοχές.
Σε κάθε περίπτωση,
ΚΑΛΕΙ
Τον Υπερήφανο και Αδούλωτο Λαό να κάνει χρήση του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος.
Για τον Σύνδεσμο
Ο Πρόεδρος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Αθήνα, Οκτώβριος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου