14/10/11

Νέο πυροτέχνημα. Αδιόρθωτοι!...

Εξακολουθούν να μας δουλεύουν στο ΠΑΣΟΚ και είναι εξοργιστικό. Ποιο πυροτέχνημα σκέφτηκαν; Να προτείνουν σύσταση  Εξεταστικής Επιτροπής  για την Οικονομία, δηλαδή νέο κουκούλωμα...
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση θα φέρει τον τίτλο διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών για την υπόθεση τροποποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων και της υπόθεσης της δημοσιονομικής κρίσης. Θα ζητείται να διερευνηθεί πλήρως αν υπάρχουν ευθύνες στην υποβολή τροποποιημένων στοιχείων στην Ευρωπαική Επιτροπή που οδήγησαν στην παρούσα δημοσιονομική κρίση.
Πάντως, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν, όταν τους ζητήθηκε, να υπογράψουν για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία. Παρά ταύτα το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται αποφασισμένο να συγκεντρώσει και τις 60 υπογραφές που απαιτούνται ώστε την Παρασκευή να κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση.

Η είδηση της πρότασης είναι ότι ζητείται να διερευνηθεί η περίοδος από το έτος 2000 με σκοπό να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια για το έλλειμμα, που δημιουργήθηκε, αλλά και για το Δημόσιο χρέος. Ειδική αναφορά υπάρχει στην απογραφή του 2004, αλλά και στην εκτόξευση του ελλείμματος την περίοδο 2007-2009. Αναφέρουν ότι όπως προκύπτει από τη διαχρονική εξέλιξη του δημοσίου χρέους αυτή την περίοδο υπήρξε ραγδαία αύξηση του χρέους, τόσο σε  απόλυτους αριθμούς, όσο και σε ποσοστό του ΑΕΠ ως αποτέλεσμα κυρίως της διεύρυνσης των πρωτογενών δαπανών, αλλά και του ελλείμματος. Τονίζεται επίσης ότι σχετικά με τα στοιχεία που είχαν σταλεί από τις ελληνικές αρχές στη Eurostat στις 22/10/2009, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για την πιστότητα και ποιότητα των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου