14/10/11

Καλό χειμώνα!...

Αλλαγή καιρού και πτώση της θερμοκρασίας. Δείτε τον καιρό που θα έχουμε το Σαββατοκύριακο:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε εντονότερο καιρό στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το... βόρειο Αιγαίο με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι εντονότερες στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Στα φαινόμενα όπως είπαμε στα δυτικά, στη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία θα ειναι κατά τόπους έντονα. 
Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε συνεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, νότιοι - νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ φτάνοντας όμως στο Ιόνιο τοπικά ακόμη και τα 8 μποφόρ ενώ στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί και θα φτάσουν 4 με 6 μποφόρ και τοπικά ακόμη και 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα βρεθεί στα βόρεια από 0 εώς 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 9 εως 21 βαθμούς και στα νησιά από 16 εώς 24 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συνεφιά το πρωί αλλά αργοτερα περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά εώς 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 εώς 20 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ενώ στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά θα χιονίσει, ενώ χιόνια περιμένουμε στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια κατά τόπους θα είναι έντονα ενώ αναμένουμε βελτίωση του καιρού στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά, κυρίως στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ φτάνοντας τοπικά τα 7 ακόμη και τα 8 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο και στη θάλασσα των Κυθήρων τα 8 μποφόρ, στα ανατολικά οι βοριάδες θα επιμείνουν φτάνοντας τα 7 και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά βεβαίως για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 εώς 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 20 βαθμούς και στα νησιά από 16 εώς 22 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αρκετή συνεφιά. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 4 με 5 και τοπικά στον Ευβοϊκό τα 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14 εώς 18 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου