15/10/11

Ηρθε για να... μείνει ο χειμώνας

Χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπει για το επόμενο τριήμερο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (λίγα χιόνια ίσως πέσουν και...
στα ορεινά της βόρειας Αττικής) και πολύ ισχυρούς ανέμους στα πελάγη. Για αύριο Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς μάλιστα να χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της βόρειας Αττικής.
Τα φαινόμενα στα νοτιοδυτικά κατά τόπους θα είναι έντονα, ενώ βαθμιαία βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Μακεδονία.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο, στα 7 με 8 Μποφόρ και το βράδυ τοπικά στα 9 Μποφόρ.
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με εξαίρεση τα δυτικά, προβλέπονται για τη Δευτέρα. Χιόνια ίσως πέσουν στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα κυρίως στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και στη δυτική Μακεδονία τοπικά θα σημειωθεί παγετός.
Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τρίτη με λίγες τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια κυρίως χώρα. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, το πρωί όμως στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί και πάλι παγετός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου