30/1/12

Με Νεοελληνική Γλώσσα ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας θα κάνουν φέτος οι χιλιάδες υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες ξεκινούν στις 21 Μαΐου. Το πρόγραμμα για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας...
Την ανακοίνωση του προγράμματος των Πανελλαδικών για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, έκανε χθες το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας επίσης ότι η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία εξεταστικά κέντρα ολοκληρώνεται στις 18 Μαΐου. Στα ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) οι εξετάσεις θα αρχίσουν επίσης Δευτέρα 21 Μαΐου. Για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 22/05. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16/06/2012 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν στις 11/06/2012.

CLOSE WINDOW
Εξετάσεις
Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 07/06/2012 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Τέλος, οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12/06/2012 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Ολοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση - Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. Η διαδικασία θα είναι ενιαία για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου (επειδή η καταληκτική ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου είναι Σάββατο) για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (Ομάδες Α και Β). Σε κοινή προθεσμία, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδες Α και Β). Η προθεσμία 10-28 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση. Η αίτηση - δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την αίτηση - δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, είτε από το διαδίκτυο, όπου θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης - δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr/exams, ή από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την αίτηση - δήλωση σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου