28/1/12

Τι τρώνε οι βουλευτές στο εστιατόριο της Βουλής

Οι σεφ του εστιατορίου της Βουλής έχοντας δει και ακούσει πολλά, αποκαλύπτουν την εμπειρία τους από όλα τα χρόνια που περιποιούνται πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές και τα όσα αφηγούνται αφήνουν ένα άρωμα πιο γαργαλιστικό ακόμα και από τα πιάτα που επιμελούνται. Στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές, σημειώνουν, προτιμούν τα ψάρια, τις σούπες και τα λαδερά, αφήνοντας τα κρέατα κατά μέρος...Εξαίρεση αποτελεί ο τομεάρχης αγροτικής ανάπτυξης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος τα αναζητά συχνά, ωστόσο δεν παραγγέλνει αν δεν πληροφορηθεί με λεπτομέρειες τον τόπο παραγωγής του προϊόντος που καταναλώνει. 
Μάλιστα υπάρχουν αρκετοί που καταφτάνουν Δευτέρα πρωί στο εστιατόριο της Βουλής με τα θηράματά τους. Αρκετοί δεινοί ψαράδες, ζητούν από τους σεφ, να «περιποιηθούν» την ψαριά τους ενώ άλλοι που προτιμούν το κυνήγι καταφτάνουν σε κουνέλια και άλλα συμπαθή ζωάκια, που θυσιάστηκαν και αυτά για να γεμίσουν τα στομάχια τους οι πολιτικοί. 
Το μενού τροποποιείται ανάλογα βέβαια και με την εποχή. Στο πολύ κρύο οι σούπες έχουν την τιμητική τους, με πρώτο οπαδό τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος όταν λείπουν οι σούπες, δεν τρώει τίποτε άλλο εκτός από λαδερά, με ιδιαίτερη προτίμηση στον αρακά. 
Σούπες τρώει κυρίως και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος μάλιστα συχνά τις παίρνει και πακέτο για το σπίτι, ενώ τηρεί πιστά όλες τις νηστείες. Οπαδός του πακέτου είναι και το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Χατζησωκράτης. 
Σπάνιος θαμώνας στο εστιατόριο είναι ο πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αλλά όποτε το επισκέπτεται ζητά μόνο μακαρόνια, τα οποία υπεραγαπά. 
Από τους πολιτικούς αρχηγούς ο μόνος που γεύεται τα εδέσματα του εστιατορίου της Βουλής είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος, όπως είναι και αναμενόμενο, προτιμά πάντα διαιτητικά μενού. Φιλέτο κοτόπουλο σχάρας και τονοσαλάτα είναι στην κορυφή της προτίμησης του, ενώ δεν λέει όχι στα λαδερά. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αλλά και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν τρώνε ποτέ στη Βουλή, ενώ σπάνιος θαμώνας είναι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όμως τις λίγες φορές που το επισκέπτεται προτιμά τα λαχανικά. Από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αραίωσαν τις επισκέψεις τους στο εστιατόριο, οι κύριοι Κουτρουμάνης και Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι παλιότερα ήταν συχνότατοι πελάτες σε αντίθεση με την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου η οποία πύκνωσε τις επισκέψεις της προτιμώντας σχεδόν πάντα ελαφριά πιάτα, προτίμηση σχεδόν όλων των γυναικών της Βουλής, οι οποίες φροντίζουν τη σιλουέτα τους. 
Πάντως στην πλειοψηφία τους υπουργοί και βουλευτές είναι πάντα βιαστικοί και ζητούν να εξυπηρετηθούν γρήγορα, ενώ η απαγόρευση του τσιγάρου «έκοψε» απότομα από το μενού το γλυκό και τον καφέ, τον οποίο οι βουλευτές απολαμβάνουν είτε στο καφενείο είτε στο εντευκτήριο, παρέα με πολιτικό κουτσομπολιό.
www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου