30/1/12

Ο Τζόκοβιτς «λύγισε» τον Ναδάλ


Απλώς εκπληκτικός. Μόνο αυτός ο χαρακτηρισμός μπορεί να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κατόρθωμα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος, αφού είχε παίξει την Παρασκευή σχεδόν πέντε ώρες μέχρι να αποκλείσει τον Αντι Μάρεϊ στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Οπεν, χθες κατάφερε να μείνει όρθιος άλλες έξι (παρά επτά λεπτά) απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ, μέχρι να πανηγυρίσει τον 5ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του επικρατώντας με 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5), 7-5 του Ισπανού μπροστά στους θεατές που έμειναν καθηλωμένοι στις θέσεις τους...
αν και το ρολόι έδειχνε 1.37 π.μ. ώρα Αυστραλίας. Είναι χαρακτηριστικό της κούρασης του Νόλε πως υπήρξαν στιγμές που έδειχνε έτοιμος να καταρρεύσει, αλλά βρήκε τη δύναμη να σταθεί στα πόδια του να κατακτήσει το 3ο συνεχόμενο τρόπαιο κι έγινε μόλις ο πέμπτος τενίστας μετά τους Λέιβερ, Σάμπρας, Φέντερερ και Ναδάλ που το καταφέρνει. Ο 24χρονος από το Βελιγράδι συνέχισε το εκπληκτικό του σερί κόντρα στον Ισπανό, μετρώντας πλέον 7 συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμους τελικούς, τρεις εκ των οποίων σε Grand Slam, με τον Ναδάλ να πληρώνει την παθητικότητά του στο 5ο σετ, έχοντας την ευκαιρία στο ξεκίνημα να «τελειώσει» τον εξαντλημένο αντίπαλό του, κι έγινε ο πρώτος τενίστας που χάνει σε τρεις συνεχόμενους τελικούς Grand Slam. Ο τελικός ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια στην ιστορία των Grand Slam, ξεπερνώντας αυτόν του US Open το 1988 (Βιλάντερ-Λεντλ που διήρκεσε 4 ώρες και 54').
Στις γυναίκες η Βικτόρια Αζαρένκα ήταν αυτή που πήρε τα πάντα. Η Λευκορωσίδα διέσυρε με 6-3, 6-0 την Παρία Σαράποβα και κατέκτησε τον πρώτο της Grand Slam τίτλο, ανέβηκε στο No1 της παγκόσμιας κατάταξης κι έγινε πλουσιότερη κατά 1,8 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου