24/1/12

"Ξέχασε" ότι τη μεθεπομένη του μνημονίου βγήκε στην τηλεόραση και το υπερασπιζόταν με μανία!

Το "ξέχασε" ή απλώς ως πολιτικάντης της πλάκας δεν ντρέπεται; 
«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά», ήταν η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στους επικριτές του που προφανώς και δεν ήταν δουλειά του ως υπουργός της κυβέρνησης να ξέρει τι γίνεται στη χώρα! Οπως βεβαίως "ξέχασε" ότι δύο βράδια μετά το "ναι" στο μνημόνιο βγήκε στην τηλεόραση και υπερασπιζόταν κάτι που δεν ήξερε!...
Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΙ πως συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, αναφέροντας ότι το μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο παύσης πληρωμών, στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα με μέτρα που χτυπούσαν την αγορά.
«Η διαπραγμάτευση έγινε πολύ οριζόντια, και έκανε αισιόδοξη και απλοϊκή πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με έναν τρόπο τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θες εσύ. Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση γιατί μείωναν τη ρευστότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Οσον αφορά στην κριτική που έχει ασκήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε «δεν παίρνω πίσω τις δηλώσεις για τον Παπανδρέου, κάποιους ενοχλεί ο τόνος μου, δεν είναι θέμα αισθητικής έχει να κάνει με τις δυσκολίες που περνάνε οι άνθρωποι» είπε.
Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει για το έλλειμμα του 2009, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Πολύ κακώς εισαγγελείς ασχολούνται με ζητήματα που ακουμπάνε με εθνικά θέματα. Οι χθεσινοί εισαγγελείς δεν ασχολήθηκαν με ό,τι έκανε ο Αλογοσκούφης το 2004 (την απογραφή), τα στοιχεία είναι επικυρωμένα από την Eurostat είναι απαράδεκτο άσκοπο και άτοπο αυτό που συνέβη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου