28/1/12

Πολύ κρύο και την ερχόμενη εβδομάδα

Βαρυχειμωνιά, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα με βασικά χαρακτηριστικά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, και τους θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, το χειμωνιάτικο σκηνικό προβλέπεται να παραμείνει στη χώρα τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη...
Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, αφού θα εκδηλωθεί στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Αττική, τη Βοιωτία και στα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τον Ν. Μαζαράκη, ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατούν πολικές θερμοκρασίες, με ολικό παγετό ακόμη και σε θαλάσσιες περιοχές, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στη Χαλκιδική και τη Δυτική Μακεδονία.
Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν, όμως και στα νησιά. Στο Βόρειο Αιγαίο και στις Σποράδες το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέπει χιόνι, ενώ στις Κυκλάδες και στα ορεινά της Κρήτης θα εκδηλωθεί χιονόνερο. Στα ορεινά του νησιού αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις, ενώ καλός καιρός θα επικρατεί στο Ανατολικό Αιγαίο.
Στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, ενώ την Τρίτη υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει στη Μεσσηνία. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως 6 μποφόρ, ενώ στον Πατραϊκό θα φτάνουν σε ένταση τα 8 μποφόρ. Θυελλώδεις βοριάδες, εντάσεως 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ, θα επικρατούν στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου