21/1/12

Η NIKE ανακοινώνει την κυκλοφορία του NIKE+ FuelBand

Η NIKE Inc. ανακοινώνει την κυκλοφορία του NIKE+ FuelBand, ενός καινοτομικού περικάρπιου που παρακολουθεί και μετρά την καθημερινή κίνηση του σώματος ώστε να παρέχει κίνητρα και έμπνευση στους ανθρώπους για να γίνουν πιο δραστήριοι!...
Οι δραστηριότητες μπορούν πλέον να μετριούνται με μια νέα μονάδα μέτρησης που ονομάζεται NikeFuel: όσο πιο δραστήριοι είστε, τόσο περισσότερο NikeFuel κερδίζετε. Ο Mark Parker, Πρόεδρος και ΠΔΣ της Nike Inc., παρουσίασε το NIKE+ FuelBand σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη και στην οποία βρέθηκαν οι Lance Armstrong, επτά φορές πρωταθλητής του Tour de France, Kevin Durant, τιμημένος με τη διάκριση All-Star και πρωταθλητής σκόρερ της Oklahoma City, καθώς και η Carmelita Jeter, διεθνής πρωταθλήτρια στο αγώνισμα των 100 μέτρων γυναικών της διοργάνωσης IAAF 2011. "Το NIKE+ FuelBand είναι για τη Nike μία μοναδική ευκαιρία να εξελίξει περαιτέρω τις συναρπαστικές δυνατότητες της συγχώνευσης του πραγματικού και του ψηφιακού κόσμου", είπε ο Parker. "Η Nike ανέκαθεν έδινε έμπνευση στους αθλητές και το NIKE+ FuelBand, στην ίδια κατεύθυνση, θα προσφέρει κίνητρα με έναν απλό, διασκεδαστικό και διαισθητικό τρόπο". Το εργονομικό, φιλικό προς το χρήστη NIKE+ FuelBand είναι σχεδιασμένο για να φοριέται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και χρησιμοποιεί την μέτρηση της επιτάχυνσης για να παρέχει πληροφορίες για διάφορες δραστηριότητες μέσω της κίνησης του καρπού σε μια οθόνη τύπου LED dot matrix. Υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες μετρήσεις:
Χρόνος, Θερμίδες, Βήματα και NikeFuel. Σε αντίθεση με τη μέτρηση των θερμίδων, η οποία διαφέρει ανάλογα με το φύλο και τον σωματότυπο, το NikeFuel είναι μια μονάδα μέτρησης, η οποία εξασφαλίζει την απονομή ισοδύναμων πόντων για την ίδια δραστηριότητα ανεξάρτητα από τη σωματική διάπλαση. Οι χρήστες καθορίζουν καθημερινά ένα στόχο για το πόσο δραστήριοι θέλουν να είναι και ποια τιμή NikeFuel θέλουν να επιτύχουν. Το NIKE+ FuelBand εμφανίζει μια σειρά 20 φωτεινών ενδείξεων τύπου LED με χρώμα που ξεκινά από το κόκκινο και φτάνει έως το πράσινο καθώς ο χρήστης πλησιάζει στην επίτευξη του στόχου του. Το FuelBand συγχρονίζεται με την ιστοσελίδα του Nike+ μέσω μιας ενσωματωμένης θύρας USB ή ασύρματα (με σύνδεση Bluetooth) με μια δωρεάν εφαρμογή για το iPhone, ώστε να καταγράφεται καθημερινά η δραστηριότητα και να μπορεί ο χρήστης να παρακολουθεί την πρόοδό του. Το περιβάλλον της εφαρμογής παρέχει επίσης ενθαρρυντικά σχόλια και κίνητρα καθώς επιτυγχάνονται οι στόχοι. Ο Armstrong σχολίασε ότι "Το σπουδαιότερο στην ιδέα του NikeFuel και του FuelBand είναι ο τρόπος με τον οποίο παρέχει πραγματικές πληροφορίες και αριθμούς ώστε να δείχνει πόσο πολλά πράγματα κάνουν οι άνθρωποι όλη την ημέρα, κάθε μέρα. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να προκαλούν τους εαυτούς τους για να κάνουν περισσότερα και να βελτιώνουν τη βαθμολογία τους. Είναι ένα εργαλείο που θα δώσει κίνητρο στον κόσμο. Το NikeFuel σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να λαμβάνει αναγνώριση για τις δραστηριότητες στις οποίες επιδίδεται", είπε ο Durant. "Παρέχει έναν πίνακα με βαθμολογίες για ό,τι κάνει κανείς κάθε μέρα και δραστηριοποιεί τους πάντες". Η Jeter ανέφερε πως "Δεν χρειάζεται να είναι κανείς κορυφαίος αθλητής για να εκτιμήσει πώς μπορεί το NikeFuel να του δώσει κίνητρα. Είναι ένας εύκολος τρόπος να λαμβάνεις εύσημα για τις δραστηριότητές σου και να συγκρίνεις πώς τα καταφέρνεις εσύ με το πώς τα καταφέρνουν οι άλλοι, ακόμα κι αν συμμετέχουν σε διαφορετικά αθλήματα". Το Nike+ Fuelband είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία στις ΗΠΑ από το Nikestore.com, με προτεινόμενη λιανική τιμή 149 δολάρια ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου