7/12/11

Προθεσμία για ηλεκτρονική δήλωση της ακίνητης περιουσίας από το μηδέν!

Τη δυνατότητα να δηλώσουν εκ του μηδενός την ακίνητη περιουσία τους δίνει σε εκατομμύρια φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών. Πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία στον διαδικτυακό τόπo της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής δήλωσης ακίνητης περιουσίας Ε9, βάσει της οποίας...
εκδίδονται τα εκκαθαριστικά πληρωμής δυο φόρων ακινήτων. Πρόκειται για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το τέλος 2009 και για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 και τα επόμενα χρόνια.
Η ηλεκτρονική υπηρεσία θα διατίθεται έως και τις 23 Δεκεμβρίου, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση. Οσον αφορά την υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων Ε9 ισχύουν τα εξής:
Για την ηλεκτρονική υποβολή Ε9, είναι απαραίτητο ο φορολογούμενος να είναι πιστοποιημένος στο taxisnet και να διαθέτει τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης.
Δήλωση Ε9, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν όσοι κατά το 2010 είχαν κάποια μεταβολή στην ακίνητη περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι η μεταβίβαση ή απόκτηση κάποιου ακινήτου. Εφόσον το Ε9 υποβλήθηκε χειρόγραφα μαζί με τη φετινή φορολογική δήλωση τότε δεν απαιτείται η εκ νέου υποβολή του με ηλεκτρονικό τρόπο.
Ειδικά εφέτος, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν Ε9 ακόμη και αυτοί που το υπέβαλαν χειρόγραφα εφόσον επιθυμούν να προχωρήσουν σε κάποια διόρθωση στοιχείων.
Επίσης, οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009 μπορούν να προχωρήσουν σε διορθώσεις των στοιχείων των ακινήτων τους που εμφανίζονται στην εφαρμογή. Διορθώσεις μπορούν να γίνουν σε αυτήν την περίπτωση και στα στοιχεία για την ακίνητη περιουσία τους όπως αυτή εμφανίζεται στην 1η Ιανουαρίου 2010.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου