16/4/12

Ανάσταση: Κατάνυξη αλλά και απρόοπτα

Στους ιερούς ναούς όλης της χώρας γιόρτασαν οι πιστοί την Ανάσταση, χωρίς πάντως να λείπουν και τα απρόοπτα. Την ώρα που...
ο Αρχιεπίσκοπος έψαλε το Χριστός Ανέστη στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου παρουσία του πρωθυπουργού, πιστοί έψαλαν αυθόρμητα και συμβολικά τον εθνικό ύμνο, προκαλώντας προς στιγμή αμηχανία στους παρευρισκόμενους. 
Πλήθος πιστών γιόρτασαν με λαμπρότητα το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου και μετέδωσαν την ελπίδα ότι η ζωή νίκησε το θάνατο. 
«Το Πάσχα σημαίνει έξοδος προς την ελπίδα», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «Ας μην αφήσουμε τις θλίψεις και τις οδύνες που γεννά η σημερινή κατάσταση τόπου ας αφήσουμε το αναστάσιμο φως φωτίσει το δρόμο μας για ένα καλύτερο αύριο». 
Κλίμα κατάνυξης επικράτησε και στο Φανάρι, όπου εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν συγκινημένοι την αναστάσιμη λειτουργία και έψαλαν το Χριστός Ανέστη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Στο Βροντάδο της Χίου, μόλις οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα και ακούστηκε το Χριστός Ανέστη, ο ουρανός πήρε φωτιά απ' τις περίφημες ρουκέτες, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα. 
Το εντυπωσιακό θέαμα του σαϊτοπόλεμου απόλαυσαν κι όσοι βρέθηκαν στην Καλαμάτα. Οι συμμετέχοντες εκτόξευσαν με χάρη τους αυτοσχέδιους χαρτονένιους σωλήνες γεμισμένους με μπαρούτι, προκαλώντας χειροκροτήματα ενθουσιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου