16/4/12

Τελική ευθεία για Σαρκοζί και Ολάντ

Τις μεγαλύτερες προεκλογικές τους συγκεντρώσεις είχαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ, μία εβδομάδα πριν...
τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Τα επιτελεία και των δύο κομμάτων μιλούν για προσέλευση άνω των 100.000 πολιτών, τόσο στη συγκέντρωση του Γάλλου Προέδρου στα Ηλύσια Πεδία όσο και σε εκείνη του σοσιαλιστή υποψηφίου που πραγματοποιήθηκε στα ανατολικά της μεγαλούπολης, στο πάρκο της Βινσέν.

Το σίγουρο είναι πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, έπειτα από την αναλαμπή της δημοτικότητας με αφορμή την εκτέλεση του μακελάρη της Τουλούζης, ότι ο Σαρκοζί χάνει συνεχώς έδαφος, με το ποσοστό που φέρεται να συγκεντρώνει να συρρικνώνεται στο 44%, έναν 56% που δίνουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων για τον Ολάντ.

Ο διεκδικητής της Προεδρίας κατηγορεί τον Σαρκοζί για χρεοκοπημένη πολιτική που εκτόξευσε το χρέος και συρρίκνωσε την ανάπτυξη στην οικονομία. "Ψηφίστε για τη Γαλλία και για τη δημοκρατία" είναι το βασικό σύνθημα των σοσιαλιστών.

"Μια εκλογή του Ολάντ θα είναι εθνική και οικονομική καταστροφή", απαντά ο Γάλλος Πρόεδρος και το θερμόμετρο ανεβαίνει ενόψει της 22ας Απριλίου, με τον δεύτερο γύρο να είναι προγραμματισμένος για τις 6 Μαϊου, ημέρα εκλογών και στην Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου