17/4/12

Ισπανία: Σχεδόν διπλάσια τα επιτόκια στη δημοπρασία εντόκων

Το κόστος δανεισμού της Ισπανίας σχεδόν διπλασιάστηκε στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου διάρκειας 12 και 18 μηνών, αντικατοπτρίζοντας...
τις εντεινόμενες ανησυχίες γύρω από την οικονομία της χώρας. Η Ισπανία κατάφερε ωστόσο να αντλήσει ποσό μεγαλύτερο από το μέγιστο στόχο της.

Ειδικότερα, το ισπανικό ΥΠΟΙΚ άντλησε συνολικά 3,17 δισ. ευρώ, ενώ στόχος του ήταν να πουλήσει τίτλους ποσού από 2 έως 3 δισ. ευρώ. Η μέση απόδοση στα 12μηνα έντοκα διαμορφώθηκε στο 2,623% αυξημένη σε σχέση με το 1,418% που ήταν στην αντίστοιχη δημοπρασία της 20ης Μαρτίου. Την ίδια στιγμή, έντονα ανοδικά κινήθηκε και το επιτόκιο στα 18μηνα έντοκα διαμορφούμενο στο 3,11% έναντι 1,711% που ήταν στην αντίστοιχη δημοπρασία του Μαρτίου.

Η δημοπρασία, ωστόσο, εμφάνισε ισχυρή ζήτηση καθώς η σειρά των 12μηνων εντόκων υπερκαλύφθηκε 2,9 φορές και αυτή των 18μηνων 3,77 φορές.

Σύμφωνα με Dow Jones Newswires, αναλυτές υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα της σημερινής δημοπρασίας εντόκων της Ισπανίας εγείρουν ανησυχίες για την έκβαση της δημοπρασίας κρατικών ομολόγων της Πέμπτης (διάρκειας 2 και 10 ετών), η οποία θεωρείται κρισιμότερο «τέστ» για τη διάθεση των επενδυτών απέναντι στο ισπανικό χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου