26/3/12

Θα μας ελέγξουν τις πιστωτικές τριών χρόνων!

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι συναλλαγές των πολιτών τα τελευταία τρία χρόνια...

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών βάζουν στο στόχαστρό τους την φοροδιαφυγή καθώς αναμένεται να ελεγχθούν οι συναλλαγές της τελευταίας τριετίας με πιστωτικές κάρτες, αλλά και ο τζίρος των επιχειρήσεων μέσω πλαστικού χρήματος.
"Ξεκινάμε αυτη την διαδικασία για τα τελευταία τρία χρόνια θέλοντας να ελέγξουμε όλες τις συναλλαγές και ζητήσαμε από τις τράπεζες να μας στείλουν με τη μορφή ηλεκτρονικών δεδομένων το σύνολο του τζίρου που έχει πραγματοποιηθεί με πιστωτικές κάρτες ανά επιχείρηση", είπε στο MEGA ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν οτι ο τζίρος από τις πιστωτικές κάρτες αποτελεί σημαντική ένδειξη των πραγματικών εσόδων μιας επιχείρησης δηλαδή και αυτού που αφορά συναλλαγές με μετρητά.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα μπορέσει με τον τρόπο αυτό να πραγματοποιήσει διασταυρώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι επιχειρήσεις έχουν δηλώσει και αποδώσει τον ΦΠΑ που εισέπραξαν απο τις πωλήσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας.
Οι έμποροι επισημαίνουν πάντως οτι τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών έχει εξαντλήσει τα όρια.
Την Δευτέρα ξεκινά ο διάλογος για το φορολογικό και όπως είπε το MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων θα τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η διόρθωση του τρόπου υπολογισμού των αντικειμενικών αξιων των ακινήτων και όχι η αναπροσαρμογή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου