6/3/12

Δίωξη σε 5 "Anonymous" στις ΗΠΑ


«Ανήκουν στους Ανώνυμους ή είναι μέλη ομάδων που συνδέονται με αυτούς», πρόσθεσε η εν λόγω πηγή, διευκρινίζοντας ότι ορισμένοι καταηγορούνται για «οργανωμένη πειρατεία» στον κυβερνοχώρο. Ο ένας έχει ήδη παραδεχθεί την ενοχή του...
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Fox News οι ομοσπονδιακές εισαγγελικές Αρχές στη Νέα Υόρκη αναμένεται να ανακοινώσουν εντός της ημέρας το κατηγορητήριο σε βάρος δύο Βρετανών, δύο Ιρλανδών και ενός Αμερικανού.

Στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης κατά της πειρατείας, η ιρλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εμπλέκεται στην υπόθεση.

«Πρόκειται για σοβαρό πλήγμα κατά της οργάνωσης LulzSec», δήλωσε ένας αξιωματούχος του FBI αναφερόμενος σε μία από τις σημαντικότερες ομάδες που συνεργάζονται με τους «Ανωνυμους».

Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τους κυβερνοπειρατές χάρη σε έναν Νεοϋορκέζο, τον Έκτορ Ξαβιέ Μονσέγκουρ, γνωστό στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Sabu», ο οποίος συντόνιζε τις ενέργειες χιλιάδων πειρατών της LulzSec. Το FBI ανακάλυψε την ταυτότητά του τον περασμένο Ιούνιο και στη συνέχεια ο Sabu συνεργάστηκε με τις αρχές.


Επιθέσεις σε διάφορες ιστοσελίδες
Τον τελευταίο χρόνο οι «Ανώνυμοι» και η LulzSec έχουν αναλάβει την ευθύνη για δεκάδες επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων--όπως αυτές του FBI και της CIA-- και ιστοσελίδων μεγάλων εταιρειών.

Ο Μονσέγκουρ, ένας άνεργος 28χρονος πατέρας δύο παιδιών, συμφώνησε να συνεργαστεί με τις Αρχές για να αποφύγει τη φυλακή και να μείνει με τα παιδιά του. Ο Μονσέγκουρ συνελήφθη στο Μανχάταν λίγες εβδομάδες αφότου η LulzSec είχε πραγματοποιήσει την πιο τολμηρή επιχείρησή της: εισέβαλε στις ιστοσελίδες της CIA, της Sony, του Fox και άλλων εταιρειών προκαλώντας ζημιές ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Αρχές κατηγόρησαν τον Μονσέγκουρ για διακεκριμένη κλοπή, κατηγορία που αφορά την πώληση κλεμμένων αριθμών πιστωτικών καρτών. Ο 28χρονος δήλωσε ένοχος τον Αύγουστο και άρχισε να συνεργάζεται με την κυβέρνηση.
Διατήρησε την αρχηγική θέση του στην οργάνωση αλλά επέτρεπε στους πράκτορες του FBI να παρακολουθούν τις κινήσεις του και να ενημερώνουν εταιρείες και άλλους στόχους των πειρατών. Έπεισε μάλιστα σε μία περίπτωση τους άλλους πειρατές να μην επιτεθούν στην ιστοσελίδα της CIA. «Χτυπάτε στη φωλιά της μέλισσας. Σταματήστε», προειδοποίησε τους συνεργάτες του.

Οι πέντε που κατηγορούνται είναι οι Βρετανοί Ράιαν Ακρόιντ ή Kayla και Τζέικ Ντέιβις ή Topiary, οι Ιρλανδοί Ντάρεν Μάρτιν ή pwnsauce και Ντόντσα Ο'Σίρμπαϊλ ή palladium και ο Τζέρεμι Χάμοντ ή Anarchaos από το Σικάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου