6/3/12

Κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για νέα διαδικτυακή απάτη!

Την κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προκαλέσει από χθες απατηλό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, που αποσκοπεί στην αλίευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Διαδικτύου...

Το μήνυμα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., διακινείται από χθες (5-3-2012) στο Διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@ika.gr, με φερόμενο ως αποστολέα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).
Με το μήνυμα αυτό οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι δήθεν δικαιούνται επιστροφή φόρου και παραπέμπονται σε υπέρ - σύνδεσμο (http://www.ronos. bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm), τον οποίο αφού «κλικάρουν», μεταφέρονται σε ιστοσελίδα που τους προτρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους, αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα προσωπικά δεδομένα.
Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί σχετικά και οι αρμόδιες αρχές του εξωτερικού, ενώ από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία.
Η Αστυνομία συνιστά την προσοχή των πολιτών- χρηστών του Διαδικτύου, για να μην πέσουν θύματα απατεώνων, μέσω τέτοιου είδους ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι κανένας οργανισμός ή φορέας δεν ζητά πληροφορίες (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου