Ενα γλυκό σοκολάτας πάντα χρειάζεται σε δύσκολες στιγμές... ή πολύ απλά όταν κανένα άλλο γλυκό δεν μπορεί να προσφέρει την απόλαυση της σοκολάτας. Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή, που θα γίνει η αγαπημένη σας!…
Συστατικά
* 60 γρ. κουβερτούρα
* 120 γρ. βούτυρο (κράτησε λίγο βούτυρο για τη φόρμα)
* 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
* 2 βανίλιες
* 1 αυγό
* 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 κ.γ. baking powder
* 2 κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
* 150 ml κρέμα γάλακτος
Τρόπος παρασκευής
Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλτε τη σε ένα μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει καλά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια το αυγό και τη σοκολάτα.
* 60 γρ. κουβερτούρα
* 120 γρ. βούτυρο (κράτησε λίγο βούτυρο για τη φόρμα)
* 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
* 2 βανίλιες
* 1 αυγό
* 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 κ.γ. baking powder
* 2 κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
* 150 ml κρέμα γάλακτος
Τρόπος παρασκευής
Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλτε τη σε ένα μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει καλά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια το αυγό και τη σοκολάτα.
Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το κακάο σε ένα μπολ και προσθέστε το σιγά-σιγά στα υπόλοιπα υλικά.
Ενδιάμεσα και πριν πάρει όλο το αλεύρι το μείγμα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος εναλλάξ με το αλεύρι.
Αδειάστε τη ζύμη σας σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (ιδανικά σε στρογγυλό ταψάκι 30 εκατοστών) και ψήστε στους 180oC σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Ενδιάμεσα και πριν πάρει όλο το αλεύρι το μείγμα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος εναλλάξ με το αλεύρι.
Αδειάστε τη ζύμη σας σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (ιδανικά σε στρογγυλό ταψάκι 30 εκατοστών) και ψήστε στους 180oC σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Το βγάζετε (εάν θέλετε το πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας) και το σερβίρετε μόνο του ή και με παγωτό (κρέμα ή βανίλια)...
Καλή επιτυχία!…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου