8/10/11

Ξεκαθαρίστε τη θέση σας κυρία Μπενάκη!

Βγείτε τώρα και πείτε την αλήθεια στους πολίτες



Επιτέλους, βαρεθήκαμε τους πολιτικάντηδες να λένε και να ξαναφωνάζουν ότι "κάναμε πολλά(!), αλλά θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα". Αστείες δικαιολογίες, σε μία συγκυρία που δεν "σηκώνει"
και πολλά για τα...
σχέδιά τους, που ο υποψιασμένος πλέον κόσμος τα βλέπει εκ του πονηρού. Αλήθεια, η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, τώρα πια που το παιχνίδι έχει πάρει πολύ άγρια μορφή, δεν νομίζει ότι επιβάλλεται να αφήσει στην άκρη το άνοστο καλαμπουράκι περί Ευρωσυντάγματος που είχε αναφέρει για να δικαιολογήσει τη μαντεία(!) της περί περιορισμού των εθνικών συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και να πει έστω και τώρα την αλήθεια; Εντιμη πολιτικός θεωρούνταν, Πρόεδρος του Κοινοβουλίου έχει διατελέσει, ας βγει να εξηγηθεί και οι πολίτες θα κατανοήσουν τη δυσκολία της. Αλλά οι καλοί πολιτικοί στα δύσκολα ξεχωρίζουν. Εχει αυτήν την ευκαιρία, δεν πρέπει να τη χάσει.

Από τη "Βικιπαίδεια", την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, πήραμε για το συγκεκριμένο θέμα το παρακάτω κείμενο:
"Αίσθηση είχε προκαλέσει η προσφώνηση της Αννας Ψαρούδα Μπενάκη κατά την ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τον Φεβρουάριο του 2005, σε μία περίοδο που ήταν πρόεδρος της Βουλής. Η αμφιλεγόμενη και αινιγματική δήλωση ήταν η εξής:
"Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης".
Η δήλωση αυτή με τον τρόπο που διατυπώθηκε προκάλεσε συζητήσεις και έδωσε τροφή ακόμα και για θεωρίες συνομωσίας. Ιδιαίτερη συζήτηση είχαν προκαλέσει τα σημεία για τον περιορισμό των εθνικών συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, η δυνατότητα παραβίασης των δικαιωμάτων των ανθρώπων και των πολιτών από νέες μορφές εξουσίας πέρα από τις καθιερωμένες αλλά και η προκλήσεις που θα συναντήσει η δημοκρατία από νέες μορφές διακυβέρνησης. Η ίδια είχε προχωρήσει σε απαντήσεις στην εφημερίδα "Καθημερινή" εξηγώντας πως αναφερόταν στις επικείμενες μεταβολές που θα επέφερε το Ευρωσύνταγμα, βάζοντας τέλος στις συνεχιζόμενες συζητήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου